WaOWaver CVT

Iedereen kan zingen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het zo! Als je snapt hoe je moet oefenen zul je horen dat jouw klank beter wordt. Je klinkt dan vrij en het zingen voelt vrij. CVT maakt zingen leuk en begrijpelijk. Meer volume en/of het zingen van hoge noten wordt dan wél haalbaar.

CVT is een heldere, positieve manier om met jouw stem bezig te zijn. Een CVT docent ben je niet zomaar. Daarvoor moet je 3 jaar studeren aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Een CVT docent staat altijd in dienst van de zanger d.w.z dat de muzikale wens van de zanger altijd vooropstaat.

 


Complete Vocal Technique (CVT) is een zangmethode ontwikkeld door de Deense zangpedagoge Cathrine Sadolin.
Complete wil zeggen dat het geschikt is voor alle stijlen. Zangers (zowel klassiek als pop),acteurs en sprekers hebben baat bij deze techniek.

Vanaf de jaren tachtig tot op de dag van vandaag doet Cathrine Sadolin onderzoek naar alle vormen van stemgebruik en heeft voor haar ontdekkingen een eigen terminologie en visuele weergave bedacht.

 


In 2000 verscheen de eerste versie van het boek Complete Vocal Technique, dat inmiddels toe is aan een vierde herziene versie, en vertaald is in onder andere Nederlands, Duits, Zweeds en Noors.

Zoals de naam al zegt, streeft CVT ernaar om alle manieren van stemgebruik in kaart te brengen.
Uitgangspunt van de techniek is dat bijna alle mogelijke geluiden op een gezonde manier geproduceerd kunnen worden, als er maar aan de regels wordt voldaan.
CVT werkt niet met een klankideaal maar gaat uit van wens van de zanger en biedt de juiste techniek om de gewenste klank te bereiken .

Sinds 2005 bestaat het Complete Vocal Institute in Kopenhagen, waar verschillende opleidingen in CVT gegeven worden. Zo kan er een opleiding tot CVT-docent gevolgd worden.

Bron : Wikipedia

 

completevocal.institute/